Superstag nebo také Gargoyle

  | Kategorie: ze světa

Tagy: Cup grip Cute seat Gemini - outside leg hang Marlo Fisken Simply Pole Superstag Trick V-invert Soňa Fornbaumová Gargoyle Spinová tyč Lotus - Genie - Žába

Superstag nebo také Gargoyle

S tímto trikem přišla Marlo Fisken, která na svém instagramu nabízí rovnou dva jeho názvy Superstag nebo Gargoyle.

Marlo začíná na spinové tyči V-invertem zády po směru rotace, ve kterém si zahákne vnější nohu za tyč, horní vnější rukou se přechytí do cup gripu a zadní nataženou nohou jde dopředu před tyč, za kterou se zahákne do lotusu. Spodní rukou se pustí tyče, tělem jde co nejblíče ke spodní noze a volnou spodní rukou se chytí za nárt horní zaháknuté nohy. Horní rukou, která je prozatím v cup gripu, se pak pustí tyče a chytí se s ní opět za nárt ale tentokrát spodní nohy. Oběma nártama pak zatlačí do rukou, čímž se pata spodní nohy dostane od tyče, začne zvedat hrudník nahoru až se úplně prohne v zádech a je v triku Superstag neboli Gargoyle. 

Zdroj - www.youtube.com

Mé vlastní provedení

Tento trik je daleko záludnější než se zdá. Ve svém videu postupuju stejně jako Marlo a přidávám tyto rady:

RADA č. 1: V lotusu jděte koleny blíž k sobě, čímž se vám dostane zadek dál od tyče a lépe si pak dosáhnete spodní rukou na horní zaháknutou nohu.

RADA č. 2: Horní nohy (a následně i té spodní) se chytejte za nárt nejlépe těsně pod kotník, což je bezpečnější, protože pokud se chytnete pouze za prsty mohla by vám ruka z nohy lehce vyklouznout.

RADA č. 3: Neprolamujte kotníky do strany. Nohy musíte mít pořádně zpevněné jinak to vypadá hrozně.

RADA č. 4: Při zvedání hrudníku nahoru zároveň tlačte nárty do rukou jako protitlak k tomu, že se za ně držíte rukama. Pokud to neuděláte, začne vás pekelně bolet podkolenní horní zaháknuté nohy.

RADA č. 5: Tuto jsem dostala od Tey Sršen. Stehnem spodní nohy zkuste pří zvedání hrudníku aktivně tlačit do tyče a tím se o ní zapřít.

RADA č. 6: Patou spodní nohy se snažte jít co nejvíce do vnější strany tedy více otevřít koleno. 

Zdroj - www.youtube.com

Mohlo by vás také zajímat

Diskuze