Cupid elbow grip variation - A Frame

  | Kategorie: ze světa

Tagy: BeSpun Cupid Cute seat Elbow grip Gemini - outside leg hang Margarita Okulova Evans Simply Pole A-Frame Cupid elbow grip variation Trick V-invert Soňa Fornbaumová Heidi Coker Spinová tyč

Cupid elbow grip variation - A Frame

Nový trick na spinové tyči vycházející z cupidu s názvem Cupid elbow grip variation neboli A Frame od Margarity Okulova Evans.

Margarita začíná V-invertem, zahákne si vnější nohu za tyč a spodní rukou se odtlačí od tyče tak, aby si původně vnitřní nohu opřela o patu o tyč do pozice cupidu. Spodní ruku si pak zahákne za tyč za loket, tělo spustí dolů k spodní noze a horní rukou se chytí tyče nad hlavou za kotníkem spodní nohy. Nakonec horní zaháknutou nohu propne, nataženou ji spustí pomalu dolů až se jí chytne rukou zaháknutou za loket a točí se v cupid elbow grip variation.

Zdroj - www.youtube.com

Mé vlastní provedení

Já se v cupid elbow grip variation držím spodní rukou pouze za kotník spodní nohy, kdy samozřejmě držení se rovnou za tyč je bezpečnější. Z tohoto tricku pak pokračuju tak, že horní nohu zaháknu za tyč, pustím se spodní rukou tyče a zvednu tělo nahoru. Pak se původně spodní rukou, která se teď stane rukou vnitřní, zaháknu tyče za loket nad kolenem zaháknuté nohy. Spodní ruku vyháknu z tyče a spodní vnejší nohu zvednu propnutou nahoru až ji chytím vnitřní rukou zaháknutou za loket a točím se v tricku Cute seat. TIP: Spodní ruku zahákněte za tyč tzv. shora dolů jako při ayeshe za loket, kdy pěst směřuje do země. Zaháknutá ruka vám nesmí klouzat. Horní nohu propínejte pomalu a snižujte ji také pomalu. Není kam spěchat.

Zdroj - www.youtube.com

Mohlo by vás také zajímat

Z poloramy, známé také jako side superman, se nejčastěji pokračuje zpátky na tyč. Hanka Venselaar ale přišla s originálním pokračováním z ní přímo do sedu.

 

Slavný přechod z figureheadu do cupidu od Heidi Coker, který předvedla ve své vítěné choreografii na Pole Art 2013, doplněný o claw grip cartweel. 

 

Moje nová kombinace, jejíž první část mě naučila Alexandra Kalousová a druhá obsahující trick A Frame je můj vlastní nápad.

 

Diskuze