Pterodactyl

  | Kategorie: ze světa

Tagy: Apprentice Claw grip Claw grip invert Cup grip Figurehead Gemini - outside leg hang Firefly studio Kombinace Lucy Inversion Webster Pterodactyl Trick Soňa Fornbaumová Jamilla V Rozštěp - Straddle Statická tyč

Pterodactyl

Pterodactyl je nový trick vycházející z claw gripu od Lucy Inversion Webster.

Základem je claw grip invert, který dělám z tyče s horní rukou v cup gripu, ale je možné použít i klasický true grip na horní ruce. Horní původně vnější nohu zaháknu za tyč jako při gemini tedy visu za vnější nohu. 

TIP: pokud nezvládnete claw grip ze země, můžete udělat klasické gemini (vis za vnější nohu) z V-invertu, vnější rukou se přechytit na cup grip a následně vnitřní rukou se přechytit na claw grip a budete ve stejné výchozí pozici.

Pak se vytočím hrudníkem směrem k tyči, propnu horní ruku, která byla původně v cup gripu, a opřu si ji o tyč tak, že zadní částí tricepsu těsně nad loktem tlačím proti tyči. Horní zaháknutou nohu pomalu propnu v koleni, přičemž stále tlačím podkolení jamku proti tyči.

RADA: pro větší stabilizaci je třeba aktivně tlačit propnutou rukou a podkolení jamkou proti tyči.

Nakonec spustím spodní propnutou nohu směrem dolů do rozštěpu a jsem v tricku PTERODACTYL.

Z něj si pak horní nohu zaháknu zpátky za tyč a dostanu se zpátky do claw gripu, ze kterého pokračuju kombinací claw grip dismount, claw grip invert, zaháknutí za vnější nohu a končím v tricku apprentice. 

Zdroj - www.youtube.com

Mohlo by vás také zajímat

Pterodactyl je nový trick vycházející z claw gripu od Lucy Inversion Webster.

 

Nový projekt Simply Pole Inspirace přináší zajímavé přechody daného konkrétního pole dance triku. Prvním dílem je Crossed knee genie neboli Genie knot.

 

Diskuze