Suspended V

  | Kategorie: ze světa

Tagy: Claw grip Cup grip Simply Pole Double forearm grip Firefly studio Pterodactyl Suspended V Soňa Fornbaumová Statická tyč

Suspended V

Suspended V je nový trick od Heidi Coker vycházející z claw gripu.

Začínám tím, že se tyče chytím do claw gripu s horní rukou v cup gripu. Vytočím si hrudník směrem vzhůru a zvednu invert, ze kterého si rovnou zaháknu vnitřní nohu zevnitř za tyč. Pak se vnější rukou přechytím tyče nad zaháknuté koleno.

TIP: Po přechycení se mírně přitáhněte směrem k tyči, aby se vám hrudník trochu nadzvedl.

Následně zadní nataženou vnější nohu přitáhnu k tělu tak, aby mi směřovala k vnějšímu rameni a propnu spodní ruku. Pokud cítím, že je pozice stabilní, začnu pomalu propínat i vnitřní zaháknutou nohu a jsem v tricku Suspended V.

RADA: Při propínáni vnitřní nohy zkuste zároveň tlačit nohou proti tyči. Propnutí je pak snažší a zastabilizuje vás to lépe v tricku.

Z tricku se dostanete nejlépe tak, že si zpátky zaháknete vnitřní nohu za tyč a tu vnější propnutou nohu si opřete nártem za tyčí, čímž se vám nohy dostanou do pozice jako u monkey brass, takže můžete pokračovat přímo do něj nebo se přechytit tyče do double forearm gripu jako já a skončit v něm.

Zdroj - www.youtube.com

Přechod z tricku Pterodactyl do Suspended V

Pokud byste chtěli dělat Suspended V z tyče tak mě se nejlépe osvěčil z tricku Pterodactyl, jehož tréninkový postup můžete najít zde.

Z pterodactylu si zaháknu horní nohu zpět za tyč a horní rukou se chytím tyče do cup gripu. Vytočím se hrudníkem nahoru směrem do stropu, zaberu rukama a vyměním si zaháknutou vnější nohu za vnitřní a jsem ve výchozí pozici pro Suspended V.

Zdroj - www.youtube.com

Mohlo by vás také zajímat

S tímto trikem přišla Marlo Fisken, která na svém instagramu nabízí rovnou dva jeho názvy Superstag nebo Gargoyle.

 

V květnu jsem jela učit své workshopy do Brna a to v neděli 14. 5 a sobotu 20.5. do studia Schola artist.

 

Diskuze