Sharpen Your Spins Challenge

  | Kategorie: ze světa

Tagy: Ballerina Flatline Flying ballerina Forearm grip Helix Nina Reed Páka Pencil Senorita spin Kombinace Přechod - Transition Trick Upright russian layback Soňa Fornbaumová Sharpen Your Spins Spinová tyč Superman Lotus - Genie - Žába

Sharpen Your Spins Challenge

Nina Reed přišla na začátku října s vlastní výzvou, která se zaměřuje na flow a správné propojení jednotlivých přechodů. V této části se podíváme na Helix, Senorita spin a Upright russian layback.

Helix

Nina začíná pencilem, ve kterém se mírně přetočí zády do směru rotace a vnitřní nohu zahákne zepředu za tyč, zatímco druhou vnější nohou jde zezadu za tyč. Vnitřní ruku na tyči propne a vnější rukou se chytá pod kolenem zaháknuté nohy zezadu za tyč. Vnitřní rukou se nakonec pustí tyče, tělem se zakloní dozadu a volnou teď už vnější rukou se chytá za volnou vnitřní nezaháknutou nohu, čímž se dostane do tricku Helix. Po puštění zadní nohy se rukou Nina přechytává na tyč nad kolenem zaháknuté nohy, druhou rukou se přechytí dolů na tyč do páky a zakončí kombinaci v supermanovi.

Zdroj - www.youtube.com

Senorita spin

Nina se na tyči na začátek točí ve forearm grip pencilu, ve kterém si vnitřní nohu zahákne zepředu za tyč a vnější nohu si přehodí přes tuto už zaháknutou nohu. Následně se vnitřní rukou přechytí na tyči výš až těsně pod vnější ruku, kterou se pak pustí tyče a znovu se jí chytne tyče pod zaháknutým kolenem do klasického úchopu s palcem nahoru. Vnitřní nohu sundá z tyče a opře si ji o zápěstí spodní ruky, zatímco vnější noha zůstává stále přehozená přes vnitřní nohu a je v Senorita spinu. Z něj se pak dostane opětovným zaháknutím vnější nohy zepředu za tyč, vnější rukou se pustí tyče a vnější nohou jde obloučkem zezadu za tyč, čímž se dostane do téměř flatlinu, ve kterém končí. 

Zdroj - www.youtube.com

Upright russian layback

Na začátku má Nina vnější nohu zaháknutou zepředu za tyč, vnitřní nohu přes ní přehozenou a vnitřní rukou se drží tyče. Pak se vnější rukou chytá tyče nad hlavou do cup gripu, pánev protlačí dopředu před tyč a je v Upright russian laybacku. Na závěr spustí obě nohy z tyče, špičku vnitřní nohy zahákne za tyč a horní rukou si sjede po tyči dolů tak, aby se jí tyč dostala do podpaží. Obě ruce propne a je ve Flying ballerině.

Zdroj - www.youtube.com

Mé vlastní provedení

Všechny tyto tři prvky lze propojit do společné kombinace v pořadí Senorita spin, Helix a Upright russian layback. Nejraději tuto kombinaci začínám ve forearm grip pencilu stejně jako Nina, ze kterého si následně zaháknu vnitřní nohu zepředu za tyč. Vnitřní rukou se na tyči přechytnu trochu výš a vnější nohu si dám přes tu vnitřní, která zůstává stále zaháknutá. Vnější rukou se chytím tyče pod zaháknutou nohou a to klasickým úchopem (palec směřuje nahoru). Vnitřní nohu pak spustím z tyče, opřu si ji o zápěstí spodní ruky a jsem v Senorita spinu. TIP: Tělo zůstává mírně vytočené do strany a snažte se otevírat hrudník. Vnitřní spodní nohu zaháknu zpátky za tyč a spodní rukou se pustím tyče. Vnější noha, která byla neustále přehozená přes vnitřní nohu, jde natažená obloučkem až za tyč. V této pozici se přímo vnější rukou chytám tyče zespod pod zaháknutou vnitřní nohou. TIP: Je třeba se rukou chytit tyče až nad kolenem zaháknuté nohy. Pak se vnitřní rukou pustím tyče, tělo spustím dolů (zády na tyč) a vnitřní rukou se chytnu za kotník původně vnejší nohy a jsem v Helixu. Chycenou nohu si pak pustím a rukou se chytím  zpátky tyče nad zaháknutým kolenem. Vnější rukou, která je stále pod zaháknutou nohou se pustím a přechytím do klasického úchopu s palcem směřujícím vzhůru. Spodní puštěnou nohou jdu obloučkem dopředu před tyč a zaháknu si ji do lotusu (žáby). Spodní vnější rukou se pustím tyče. Horní vnitřní nohu povolím z tyče a zároveň se začnu přetáčet hrudníkem do vnější strany. Vnitřní nohou jdu přes nohu spodní zaháknuté nohy a horní rukou se přitáhnu k tyči. TIP: Loktem horní ruky musím jít do strany před tyč. Vnější rukou se pak chytím tyče nad hlavou do cup gripu a točím se v Upright russian laybacku. TIP: Druhou ruku můžete taky přechytit do cup gripu nebo se ji jednoduše pustit jako já. Pokud byste chtěli v kombinaci dále pokračovat, tak nejlépe by se hodilo oběma rukama chytit tyče nad hlavou a zvedat shoulder mount. Rada na závěr: Doporučuju trénovat na nejméně 3 metrové tyči, abyste neskončili na tyči nízko tak jako já.

Zdroj - www.youtube.com

Mohlo by vás také zajímat

V květnu jsem jela učit své workshopy do Brna a to v neděli 14. 5 a sobotu 20.5. do studia Schola artist.

 

Diskuze