One hand spin to shoulder mount

  | Kategorie: ze světa

Tagy: Cup grip High heels One hand Shoulder mount Simply Pole Přechod - Transition Soňa Fornbaumová Liza Szabo One hand spin Statická tyč

One hand spin to shoulder mount

Přechod z one hand spinu do shoulder mountu trénovala Liza Szabo v Pole dance fitness Hungary se svými kurzistkami na statické tyči.

Liza začíná spinem na jedné ruce s tělem natočeným k tyči, ve kterém má napnuté nohy a táhne je patama od tyče. Vnější rukou se následně chytá pod horní vnitřní rukou tyče zevnitř s palcem směřujícím dolů (cup grip). Touto původně vnější rukou si pak přitáhne rameno stejné ruky na tyč a nohy zvedne nahoru do shoulder mountu.

Zdroj - www.youtube.com

Mé vlastní provedení

Pro tento přechod mám nejraději pokročilejší naskočený one hand spin s tělem směřujícím po směru rotace a nohama vytočenýma na provaz, kdy se odrážím z vnitřní nohy a vnější noha mi pak jde dopředu. Nejdůležitější je, hned po chycení tyče vnitřní rukou, stáhnout rameno dolů. Pocitově jakobyste se tou nataženou rukou chtěli na tyči přitáhnout. Tělo musí být maximálně zpevněné a zadní nohu je třeba mírně odtlačovat od tyče. Pozor při shoulder mountu není klasický úchop, ale stejná ruka jako je opřené rameno o tyč je v cup gripu, zatímco druhá ruka je v klasickém neboli true gripu. Ze začátku se to zdá divné, ale pokud zvednete pánský shoulder mount s oběma rukama v cup gripu, pak zvednete i tento. Je to akorát o zvyku.

V prvním videu zvedám shoulder mount s pokrčenýma nohama. 

Zdroj - www.youtube.com

V druhém videu pro pokročilé mám pak nohy při shoulder mountu propnuté v kolenou..

Zdroj - www.youtube.com

Mohlo by vás také zajímat

Povedený floorwork v High heels v podání Sergi Louise Anderson a Joshe Taylora v losangelském studiu The Vertitude, při kterém si originálně drží podpatek a pohrává si s provlékáním nohou.

 

Moje nová kombinace, jejíž první část mě naučila Alexandra Kalousová a druhá obsahující trick A Frame je můj vlastní nápad.

 

Diskuze