Apprentice one handed straddle

  | Kategorie: ze světa

Tagy: Apprentice Cup grip Gemini - outside leg hang One hand Páka Simply Pole Šplh - Climb Trick V-invert Yoyo_flamingo Soňa Fornbaumová Rozštěp - Straddle Spinová tyč

Apprentice one handed straddle

Tento trick nemá název a tak jsem ho pojmenovala podle toho z jakého tricku vychází tedy Apprentice one handed straddle v překladu trick apprentice na jedné ruce s noha v pozici rozštěpu.

Poprvé jsem tento trick viděla na fotce od Yvonne Nguyen (@Yoyo_flamingo) na Instagramu a nález do něj jsem si tedy vymyslela sama. Osobně mi přijde, že je lehčí, když se dělá na spinové tyči.

Nejprve začínám klasickým V-invertem, ve kterém se točím zády po směru rotace. Z něj si zaháknu vnější nohu za tyč a vnější rukou se přechytím nad zaháknuté koleno. Spodní původně vnitřní rukou se chytnu zespod tyče do páky a spodní nezáháknutou nataženou nohu přitáhnu k sobě tak, aby směřovala špičkou do země a zároveň jsem se s ní zahákla o stehno o tyč (pozice apprentice). Horní rukou se pustím tyče, natáhnu ji před zaháknutou nohu. Pak pomalu vyháknu a propnu právě horní nohu tak, aby se mi dotýkala natažené horní ruky, čímž se točím v prvku Apprentice one handed straddle. 

RADA: Snažte se nevytáčet hrudník nahoru do stropu, ale nechte ho směřovat po směru rotace, protože jinak z tricku budete padat.

TIP: Pro začátek vyzkoušejte se v pozici apprentice přechytit horní rukou pod zaháknuté koleno do cup gripu, pak vyháknout a propnout horní koleno a teprve pak se touto horní rukou pustit do finální pozice.

Zdroj - www.youtube.com

Mohlo by vás také zajímat

V říjnu vám přináším halloweenský workshop Creepy and levitation tricks.

 

Diskuze