Tangled Split variation

  | Kategorie: ze světa

Tagy: Balíček - Crush - Craddle Cupid Gemini - outside leg hang Provaz - Split Reiko split Forearm split Tangled split V-invert Soňa Fornbaumová Statická tyč

Tangled Split variation

Pro vás, kteří nemáte provaz na 180 stupňů, je tady tangled split variation.

Cupid - Tangled split variation - Flatline scorpio

Začínám klasicky V-invertem, ze kterého si vnější nohu zaháknu za tyč, vnitřní rukou si sjedu na tyči trochu níž a odtlačím se s ní od tyče tak, abych si mohla původně vnitřní nohu nataženou opřít zepředu šlapkou o tyč do cupidu. 

RADA: Po zaháknutí vnější nohy z V-invertu se vnější rukou nepřechytávejte nad zaháknutou nohu. Zbytečně byste si to ztížili, protože byste tělo neměli ve správné výchozí pozici a museli byste se do ní sami porovnat.

Pak se pustím spodní rukou tyče a v té pozici, ve které jsem, se teď tou volnou rukou jen přechytím zezadu nohy za tyč. Úchop zůstává stejný s palcem nahoru.

TIP: Po přechytu rukou zezadu nohy se vůbec nebojte tyče chytit s extenzí v zápěstí tím, že zvednete hřbet ruky směrem nahoru.

Následně propnu horní nohu a sklopím ji dolů tak, aby byla vodorovně s podlahou, a jsem v tangled split variation. Z něj pak horní nohu zpátky zaháknu za tyč, pustím se spodní rukou tyče a spodní nohu vyháknu směrem za tyč a nahoru až si ji zaháknu z vnitřní strany tyče do flatline scorpio.

Zdroj - www.youtube.com

Reiko split - Tangled split variation - Forearm split

Začánám reiko splitem, ze kterého se stočím tělem dolů a volnou nohu si zaháknu nahoře za tyč nad rukama.

RADA: Po zaháknutí horní nohy nezvedejte tělo nahoru, ale zůstaňte s ním dole.

Spodní rukou se pustím tyče a v té pozici, ve které jsem, se teď tou volnou rukou jen přechytím zezadu nohy za tyč. Úchop zůstává stejný s palcem nahoru.

TIP: Po přechytu rukou zezadu nohy se vůbec nebojte tyče chytit s extenzí v zápěstí tím, že zvednete hřbet ruky směrem nahoru.

Následně propnu horní nohu a sklopím ji dolů tak, aby byla vodorovně s podlahou, a jsem v tangled split variation. Můžete vyzkoušet i druhou variantu, ve které si pokrčím koleno horní nohy a špičku nasměřuju směrem k tyči. Odtud pak horní nohu zaháknu zpátky za tyč, pustím se spodní rukou tyče a přechytím se s ní zpátky zepředu/shora za tyč tak, abych se s ní mohla odtlačit a zároveň vyháknout spodní nohu z tyče. Spodní propnutá noha mi jde zezadu za tyč a směrem nahoru. Odlačím se od spodní ruky a vnější rukou se chytím zezadu vnitřní promnuté nohy, která byla původně spodní nohou.

RADA: Nohu si chyťte zezadu za spodní část lýtka blízko Achilovy šlachy, abyste mohli vytvořit správnou páku pro forearm split.

Pak pomalu začínám zvedat hrudník a tělo nahoru, čímž mi začne pánev klesat dolů, až se opřu předloktím o tyč. Následně propnu horní zaháknutou nohu, čímž ji odháknu, a propnutou ji spustím dolů do forearm splitu. Nakonec pustím horní nohu, stočím tělo do vnitřní strany a přitáhnu kolena k sobě do crush/craddle/balíčku.

Zdroj - www.youtube.com

Mohlo by vás také zajímat

Tutorial na Rockstar spin od XPERT Pole Fitness pro pokročilejší začátečníky.

 

Diskuze