Broken bird od Amy Hazel

  | Kategorie: ze světa

Tagy: Allegra Amy Hazel Broken bird Trick Scorpio - inside leg hang Spinová tyč

Broken bird od Amy Hazel

Australanka Amy Hazel přišla s novým trickem, který nese název Broken bird a nejlépe vynikne na spinové tyči.

Amy začíná ve visu za vnitřní nohu, ve kterém je zády vytočená k tyči a vnější nataženou rukou se odtlačuje od tyče. Vnitřní tedy horní rukou se chytne za kotník volné natažené vnejší nohy a začne si ji přitahovat k tělu, zatímco na tyči krčí spodní vnější ruku. Horni rukou se chytí až za loket za vnější nohu, spodní ruku zahákne za tyč opět za loket a obě ruce dlaněmi spojí, čímž se točí v tricku broken bird.

Zdroj - www.youtube.com

Mé vlastní provedení

Trick můžete vyzkoušet i v případě, že nejste tak flexibilní - stejně jako já.
Já se do toho tricku dostávám trochu odlišnou cestou a to tak, že se po zaháknutí vnitřní nohy chytím vnitřní rukou tyče právě pod kolenem zaháknuté nohy jako bych chtěla dělat allegru.
TIP: Na začátku zůstaňte tělem co nejblíže k zaháknutému koleni.
Následně se začnu hrudníkem vytáčet do vnější strany tak, abych se dostala zády na tyč a spodní rukou se zaháknu za loket za tyč. Nakonec si přitáhnu zadní vnější nohu k tělu, chytnu si ji za loket horní ruky a obě ruce se snažím spojit dohromady do tricku broken bird. Myslím, že trick vypadá hezky, i když se vám ty ruce díky menší flexibilitě nepodaří úplně spojit stejně jako mně. Po skouknutí svého videa bych, ale při menší flexibilitě nechala možná ruce zatnuté v pěst.
RADA: Při přitahování nohy k sobě pořádně vydechněte, aby se vám vlastní flexibilita pustila o kousek dál. 

 

Zdroj - www.youtube.com

Mohlo by vás také zajímat

Video plné drsných advanced tricků natočené v ruské Polet Dance School.

 

Diskuze