Exit z poloramy od Hanky Venselaar

  | Kategorie: ze světa

Tagy: Cupid Flag grip Gemini - outside leg hang Janeiro Layback Páka Polorama Sed - Seat Kombinace Trick V-invert Spinová tyč Statická tyč Lotus - Genie - Žába

Exit z poloramy od Hanky Venselaar

Z poloramy, známé také jako side superman, se nejčastěji pokračuje zpátky na tyč. Hanka Venselaar ale přišla s originálním pokračováním z ní přímo do sedu.

Hanka začíná v poloramě, ve které si horní nataženou nohu pokrčí v koleni a protáhne si ji pod horní rukou, čímž skončí v sedu, ve kterém se vnější rukou chytí tyče nad původně vnitřní rukou a zvedne V-invert. V něm se zahákne vnější nohou za tyč a původně vnitřní nohu opře zepředu za tyč do cupidu. Následně se horní rukou chytne za kotník horní zaháknuté nohy, spodní rukou se chytne zespodu tyče do páky a spodní nohu vyhákne z tyče tak, že s ní jde zepředu před tyč, kde ji pokrčí v koleni. Spodní rukou se přitáhne k tyči do vlajkového úchopu, propne volnou spodní nohu a spustí tělo do janeira.

Zdroj - www.youtube.com

Mé vlastní provedení

Ve svém videu jsem si pro vás připravila pokročilejší verzi, jak se dostat do poloramy bez použití spodní ruky. Začínám klasickým V-invertem, ve kterém si zaháknu vnější nohu za tyč. Horní rukou se přechytím nad koleno zaháknuté nohy a spodní rukou se pustím tyče. Horní rukou se mírně přitáhnu, stehnem zaháknuté nohy se zapřu o tyč a volnou nataženou nohou udělám oblouk kolem tyče až si ji nakonec zepředu zaháknu za tyč do lotusu. RADA: V tomto momentě musíte cítit, že vám spodní noha pod kolenem dobře drží, abyste mohli vyháknout horní nohu z tyče. Pokud tedy cítím dobrý grip, vyháknu horní nohu z tyče a v momentě, kdy ji začnu propínat dozadu, se hrudníkem vytočím do vnější strany a jsem v poloramě. Z ní pak pokračuju stejně jako Hanka, tedy horní nataženou nohu pokrčím v koleni a nártem opřu o tyč. TIP: Když nohu krčíte, tak hodně myslete na to, že se chcete dotknout patou zadku. Pak nohu začnu po tyči pomalu posouvat (tyč se mi po noze posouvá od nártu přes holeň), což mě automaticky donutí přetočit se hrudníkem směrem k tyči až do sedu, ve kterém si přechytím na tyči ruce a skončím v laybacku. RADA: Při protahování nohy se vždycky dívejte do vnější strany (je to pak snažší!) a nikoliv na protahující se nohu, protože když se nejdříve vytočíte hrudníkem, tak pak už tam tu nohu nikdy neprovléknete.

Zdroj - www.youtube.com

Mohlo by vás také zajímat

Propojení dvou nových tricků Pixel a Nebula do jednoho navazujícího přechodu na statické tyči. 

 

Diskuze