Bird to planche od Jazzy K

  | Kategorie: ze světa

Tagy: Balíček - Crush - Craddle Bird Cup grip Gemini - outside leg hang Jasmine Kuhne - Jazzy K Páka Planche Drama queen Přechod - Transition True grip Soňa Fornbaumová Jamilla V Spinová tyč Statická tyč

Bird to planche od Jazzy K

Jasmin Kuhne alias Jazzy K a její přechod z tricku bird do planche na spinové tyči.

Jazzy se nejprve točí v tricku bird, ve kterém se spodní rukou chytne tyče zespod do páky. Horní rukou se chytá tyče pod horním kolenem do true gripu (klasického úchopu) a následně současně propne spodní nohu, kterou sklápí špičkou směrem dolů, a horní nohu vyhákne z tyče do jamilly V. Horní nohu pak pokrčí, opře o vnitřní stehno zepředu o tyč a přechytí se horní rukou tak, aby palec směřoval dolů. Spodní nohu nakonec propne dozadu do planche.

Zdroj - www.youtube.com

Mé vlastní provedení

Pro lepší názornost jsem přechod natočila na statické tyči, kde je tento přechod o něco těžší než na tyči spinové, ale je lépe viditelný. Do tricku bird se nejraději dostávám z visu za vnější nohu a následné jamilly V.

RADA: z birdu si spodní ruku pokládám na tyč do páky jak mi přijde přirozené a horní rukou se rovnou chytám do cup gripu (palec směřuje dolů a stejně jako ostatní prsty) pod horní zaháknutou nohu, díky čemuž se pak nemusíte touto rukou už dále přechytávat.

TIP: až se dostanete do pozice crush - balíček nezapomeňte, že musíte do tyče začít tlačit horní nohou místo té spodní.

Pak už jen stačí myslet na to, že se hrudníkem musíte vytočit dolů směrem k zemi a původně spodní nohu propnete vodorovně s podlahou. Z planche pak nejraději pokračuju rovnou do tricku drama queen. Pro milovniky pádů je možné z planche udělat i rovnou právě drop.

Zdroj - www.youtube.com

Mohlo by vás také zajímat

Diskuze