Spanish knot

  | Kategorie: ze světa

Tagy: Bexiita Auckland Spanish knot Trick Twisted grip Twisted shoulder mount Soňa Fornbaumová Statická tyč

Spanish knot

Spanish knot je nový trick od Bexiity Auckland z Anglie a je variací na její Triangle knot.

Do tohoto prvku se jde nejlépe dostat dvěma způsoby, z dámského shoulder mountu nebo z twisted gripu.

Spanish knot z dámského shoulder mountu

Začínám dámským tedy twisted shoulder mountem ze země (protože kdo mě zná, ví, že tento shoulder mount moc nemusím), ve kterém si dám obě nohy k sobě ze stejné strany tyče jako mám opřené rameno o tyč.
RADA: Obě nohy se snažím mít propnuté a vodorovné s podlahou.
Obě nohy pomalu sunu podél tyče za sebe tak dlouho, až se mi podaří vnější nohu (tedy stejnou nohu jako mám rameno na tyči) pokrčit v koleni a zaháknout za tyč. Na závěr pustím vnější ruku, kterou mám v cup gripu, z tyče a otevřu hrudník do vnější strany do tricku Spanish knot.
Z něj následné pokračuju tak, že se vnější rukou zpátky chytím tyče do cup gripu, vnější nohu vyháknu z tyče a opřu si ji o tyč za patu. Volnou nohu pak spustím směrem dolů a chytím si ji vnější rukou za patu a skončím v twisted shoulder mount straddlu. 

Zdroj - www.youtube.com

Tréninkový postup - video tutoriál

Zdroj - www.youtube.com

Spanish knot z twisted gripu

Pro inspiraci jsem zvolila trochu jiný nález do twisted gripu ze země a to přímo do stojky, kdy si stoupnu vedle tyče s hrudníkem stočeným k zemi. Po mírném odrazu se přitáhnu horní rukou a odtlačím spodní rukou, nohy u sebe nejprve pokrčím a po vytočení hrudníkem nahoru je propnu, čímž se dostanu rovnou do stojky. V ní si spustím nohy ze stejné strany tyče jako mám horní ruku na tyči a opřu si stejné rameno (opět stejné jako horní ruka) o tyč. 
RADA: Při opírání ramene o tyč nechte horní ruku neustále propnutou.
Obě nohy pak pomalu sunu podél tyče za sebe tak dlouho, až si vnější nohu pokrčím v koleni a zaháknu si ji za tyč. Na závěr pustím spodní ruku z tyče a jsem v tricku Spanish knot.

Zdroj - www.youtube.com

Mohlo by vás také zajímat

Nový trik s názvem Triangle knot tedy ve volném překladu trojúhelníková smyčka nebo uzel jsem poprvé objevila u holek ze studia Pole Fit Dubai.

 

Diskuze