Claw grip pike lift od Sarah Scott

  | Kategorie: ze světa

Tagy: Claw grip Claw grip invert Cupid Gemini - outside leg hang Human clock Pike Sarah Scott Simply Pole Trick True grip V-invert Soňa Fornbaumová Spinová tyč

Claw grip pike lift od Sarah Scott

Jako je V-invert s nataženýma nohama lehčí na spinové tyči, tak i claw grip pike lift od Sarah Scott je zde jednodušeji proveditelný.

Chytám se vnitřní rukou tyče do claw gripu a vnější rukou do klasického true gripu. Oběma rukama se následně přitáhnu k tyči tak, že jdu tělem za tyč a zadek zvednu do vnější strany, zatímco obě nohy směřují propnuté před tyč do vnitřní strany a směrem do země. Pak začnu obě nohy společně zvedat obloukem jako při human clock z vnitřní strany až nohama směrem do stropu a pokračuju s nimi dále obloukem do vnější strany. Celé kolečko zopakuju tolikrát kolikrát můžu.

TIP: Pro začátek je snažší si překřížit nohy v kotnících, protože se pak můžete soustředit více na správné zvedání nohou tahem a ne myslet navíc na to, aby se vám nohy nerozpojily. Později můžete už nechat nohy klasicky kotníky vedle sebe. 

RADA: Snažte se opravdu zapojit šikmé břišní svaly tedy při zvedání i spouštění přitáhnout kyčel bokem k hrudníku. Důležité je to především při spouštění, jinak můžete bolestivě narazit bokem o tyč.

Zdroj - www.youtube.com

Tréninkový postup 

  1. chytit se tyče do claw gripu (horní ruka true grip)
  2. přitáhnout se nahoru - hrudník jde za tyč, boky se zvedají do vnější strany, obě nohy jsou propnuté před tyčí a směřují do vnitřní strany
  3. nohama u sebe opsat kruh - z vnitřní strany zvednout nohy do stropu a pak je spustit přes vnější stranu zpět dolů
    TIP: Super cvik na kondici, kdy kolečko zopakujte tolikrát kolik můžete

    RADA: překřižte si nohy v kotnících - zvedají se pak snáze (nemusíte se tolik soustředit na udržení je u sebe)

    RADA: soustřeďte se na zapojení šikmých břišních svalů především při spouštění nohou dolů, abyste s nimi nepraštili do tyče

Mohlo by vás také zajímat

Skvělá Helena Kazakevich se svým pole dance videem v high heels, které je efektní za světla. Ale co teprve když se zhasne!

 

Diskuze