Heels choreo od Sergi s Joshem

  | Kategorie: ze světa

Tagy: Floorwork High heels Josh Taylor Provaz - Split Sergia Louise Anderson Shoulder roll The Vertitude Soňa Fornbaumová

Heels choreo od Sergi s Joshem

Povedený floorwork v High heels v podání Sergi Louise Anderson a Joshe Taylora v losangelském studiu The Vertitude, při kterém si originálně drží podpatek a pohrává si s provlékáním nohou.

Sergia začíná na zemi na břiše opřená o předloktí, jednu nohu má pokrčenou a opačnou rukou si drží podpatek pokrčené nohy s palcem směřujícím nahoru. Chycenou nohou pak jde dopředu a až ji má téměř vodorovně s podlahou, v tomto okamžiku si přechytí podpatek tak, aby palec ruky směřoval směrem dolů. Chycenou nohou pak jde zpátky a až ji má opět téměř vodorovně s podlahou, pokrčí si druhou původně nataženou nohu v koleni. Pak si došlápne na podrážku boty, u které si drží podatek, čímž se dostane na záda a má jednu nohu přes druhou. Ve stejném okamžiku začne zvedat pánev nahoru a propínat pokrčenou nohu, se kterou následně opíše oblouček a sjede si s ní po podlaze, zatímco se převalí přes rameno. Sergia se tímto dostane na břicho opřená opět o předloktí a stále si drží rukou podpatek. Pak se přetočí na bok a volnou nohu si prostrčí zepředu pod rukou držící podpatek, čímž se dostane na záda. Volnou ruku protáhne opět pod nohou, kterou drží za podpatek, a tuto nohu si protáhne a položí vedle sebe. Ruku pak prostrčí zpět, dostane se na bok a zadní nohu protáhne dopředu pod rukou držící podpatek. Protáhnutou nohu propne a sklouzne s ní po podlaze k druhé noze, u které poprvé pustí podpatek, a přes kočku se zvedne nahoru na kolena.

Zdroj - www.youtube.com

Mé vlastní provedení

V mém videu můžete vidět jednudušší verzi pro ty méně flexibilní, kdy po prvním protažení nohy pod rukou si nohu nepokládám do strany jako Sergia, ale přitáhnu si ji k tělu paralelně. Pokud i to je pro Vás moc, můžete pustit podpatek, nohou pouze švihnout do propnutí a zpět, následně si podpatek zase chytit a pokračovat v choreografii dál. Při držení podpadku mějte neustále zpevněný kotník, aby se Vám neprohýbal do strany. Mějte na paměti, že čím vyšší jsou Vaše platformy, tím je to těžší. TIP: při provlékání nohou držte patu protahované nohy co nejblíže k zadní straně stehna, tudíž se co největší plochou lýtka dotýkáte zadní strany stehna, a nedívejte se na ně.

Zdroj - www.youtube.com

Mohlo by vás také zajímat

Pterodactyl je nový trick vycházející z claw gripu od Lucy Inversion Webster.

 

Nová variace triku Martini od Natashi Wang, kterou nazývám Dino grip martini.

 

Diskuze